Chatt om valet med Gustaf Tronarp

Publicerad 2022-09-11

Frustration över långa köer och stök med valsedlar. Men också glädje över att få säga sitt i det demokratiska systemet.

Aftonbladets Gustaf Tronarp chattade med läsarna om allt som rörde valet under hela eftermiddagen och kvällen.

Denna chatt är stängd.

  • Gustaf Tronarp
    11 sept 2022

    Med de kloka orden från Margaretha avslutar vi denna kö-chatt. STORT tack till alla som hängt med oss och fortsätt att följa Aftonbladets bevakning från denna rysare hela kvällen och natten!

  • 11 sept 2022

    Absolut gör alla röstmottagare ett fantastiskt och seriöst jobb som följer alla tänkbara regler. Roligt att möta alla röstande också på Valdagen. Det brukar vara en härlig stämning både bland de som jobbar och de röstande. Men det är samma rätt låga ersättning vare sig man jobbar i ett litet valdistrikt som brukar vara klara senast ca 22.00-23.00 eller ett stort valdistrikt som Steppe som måste jobba inpå småtimmarna. Se över detta snälla Valmyndigheten och korta köerna samtidigt.

    Margaretha
  • 11 sept 2022

    Om man tycker det är jobbigt att räkna röster och ber oss tänka på de stackarna, ska man inte ha valt att jobba med det. Frivilligt och de får ju ersättning. Kul att så många röstar iallafall!

    Mari

    Tror ingen här har påstått att det är synd om rösträknarna. Men en tanke och lite tacksamhet är de väl värda, tycker jag.

    Gustaf Tronarp
  • Gustaf Tronarp
    11 sept 2022

    Du följer allt det senaste om valdramat hela kvällen och natten här: https://live.aftonbladet.se/val2022/news/naestan-40-procent-bytte-parti.JBFKu8wcJ

  • Gustaf Tronarp
    11 sept 2022

    Nu kommer alltså TV4:s vallokalsundersökning, och 20.00 SVT:s dito.

Gustaf Tronarp.

Följ ämnen i artikeln