Julfest urartade på Finlandsfärja: ”Möbler kunde ha landat på någon”

Publicerad 2022-12-13

Situationen på Baltic Princess spårade ur när ett finskt byggföretag skulle ha julfest.

Bland annat har någon kissat i en bastu och möbler kastats överbord.

– Vi tänkte allt eller inget och när vi kör, då kör vi hårt, säger vd:n själv om händelsen, enligt HBL.

I helgen skulle en vd på ett finskt byggföretag tillsammans med kollegor ställa till med en julfest på kryssningsfartyget Baltic Princess.

Men under den 20 timmar långa resan spårade situationen ur, rapporterar HBL.

– Vi drack under 12 timmar och då blir det sådana här dumheter. Vi tänkte allt eller inget och när vi kör, då kör vi hårt, säger vd:n själv om händelsen.

Bland annat ska byggarbetarna ha kastat ut ett tiotal möbler från balkongen till den lyxsvit som företaget hyrde.

– Det är otroligt beklagligt, särskilt nedskräpningen av Östersjön där vi hoppas att inte ens cigarettfimpar ska hamna. Men också skadegörelsen mot fartygets egendom. Och visst kunde det ha gått illa. Dessa möbler kunde ha landat på någon på ytterdäck eller på ett fordon, säger Marika Nöjd, kommunikationsansvarig på Tallink Silja, till tidningen.

Kissade i bastu – riskerar polisanmälan

Sällskapet anklagas också för att ha kissat på bastuaggregatet i en bastu i kryssningens spaavdelning. Något som ledde till att bastun stängdes av.

Vakter tvingades också ingripa för att avlägsna sällskapet från spaet.

Fyllebravaderna fångades på film av vd:n själv. Bland annat har han filmat när möbler kastas överbord, vilket han också lagt upp på sitt eget Tiktok-konto. Filmen har därefter fått stor spridning i Finland.

Enligt  Marika Nöjd på Tallink Silja har något liknande aldrig hänt tidigare.

– Såklart har det funnits år när det har slängts några enstaka shoppingprodukter eller en stol, men jag kan inte minnas att det skulle ha varit så här omfattande, säger Nöjd. 

Tallink Silja överväger nu att polisanmäla byggföretaget. Sällskapet har också fått betala för skadegörelsen på fartyget.

Byggföretagets vd säger att han tänker donera pengar till en stiftelse för att kompensera för den miljöförstöring sällskapet åsamkat Östersjön.

Följ ämnen i artikeln