Man gripen misstänkt för mordet på Layth

Uppdaterad 2023-10-05 | Publicerad 2023-10-03

En man har gripits misstänkt för mordet på 14-åriga Layth.

Han greps på måndagen och är nu anhållen, uppger åklagare Hanna Cardell för Aftonbladet.

– Han är misstänkt på sannolika skäl, säger hon.

En 25-årig man har gripits och numera anhållits misstänkt för mordet på 14-åriga Layth.

– Han greps och anhölls igår misstänkt för mordet på Layth. Han är misstänkt på sannolika skäl, säger åklagare Hanna Cardell till Aftonbladet.

Senast på torsdag ska åklagaren begära mannen häktad.

– Vi ska hålla förhör med honom imorgon, säger Hanna Cardell, som inte vill lämna några ytterligare kommentarer i nuläget.

En av de sista bilderna å Layth, 14, vid liv.

Sedan tidigare finns åtta personer misstänkta i ärendet med Layth och Mohammed, fyra i varje fall. Ingen av dem är misstänkta för mord.

Tidigt häktades en 15-åring misstänkt för inblandning i Layths försvinnande och han har sedan dess varit häktad misstänkt för medhjälp till mord.

Två män, 18 och 19 år gamla har häktats misstänkta för medhjälp till mord och människorov i fallet med Layth. Även en 21-årig kvinna är häktad misstänkt för försök till grovt skyddande av brottsling.

Var placerade på hem

14-åringarna Layth och Mohamed försvann från två olika placeringar på hem i Mellansverige och Missing People gick tidigt ut med efterlysningar på båda pojkarna.

Polisen började snart misstänka att brott låg bakom pojkarnas försvinnande.

Layth hittades mördad i Upplands-Bro i augusti och Mohamed hittades död i Nynäshamn i slutet på juli och ska ha haft knivskador enligt uppgifter.

Uppgifter: Kopplas till Foxtrot

En av polisens teorier ska enligt uppgifter till Aftonbladet vara att en grupp på flera unga personer lejdes för att genomföra uppdrag åt Foxtrotnätverket. Men man misstänker att ungdomarna misslyckades med ett av dessa uppdrag. De nu döda 14-åringarna, som ingick i gruppen, ska därför ha kidnappats och senare mördats av nätverket, enligt uppgifter.

Agerandet ska ha handlat om att göra en markering mot ungdomarna.

Åklagare Hanna Cardell har inte velat kommentera de uppgifterna.

Aftonbladets har sökt 25-åringens försvarare som inte vill lämna några kommentarer.

14-åringarna Mohamed och Layth misstänks ha mördats.