Läraren Abby Zwerner, 25, sköts i bröstet av sexårig elev

Publicerad 2023-01-08

Läraren Abby Zwerner, 25, sköts i bröstet av en sexårig elev.

Hon vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador.

– Detta är en röd flagga för vårt land, säger borgmästaren Phillip Jones enligt AP.

Under fredagseftermiddagen fick en lärare från staden Newport News i Virginia föras till sjukhus med allvarliga skottskador. När polisen anlände till skolan där skjutningen inträffade visade det sig att den misstänkte skytten är en sexårig pojke.

Skjutningen ska ha inträffat i samband med ett bråk i klassrummet. Av oklar anledning hade sexåringen pistolen med sig i klassrummet. På grund av gärningspersonens ovanligt låga ålder har polisen varit sparsam med detaljer om vad som hände i klassrummet.

Under lördagen blev det däremot känt att det är den 25-åriga läraren Abby Zwerner som skadats i den ovanliga skjutningen. Hon ska ha träffats i bröstet och hade inledningsvis livshotande skador.

Polischefen Steve Drew säger att den sexåriga pojken skjutit henne med flit i samband med bråket, rapporterar AP.

Steve Gonzales, förälder till ett av barnen som befann sig i klassrummet när skjutningen inträffade, säger till Fox News att Abby Zwerner agerade osjälviskt i samband med händelsen.

Efter att kulan träffat henne ska hon ha skrikit till resten av eleverna att fly från klassrummet, enligt Steve Gonzales.

Sexåringen misstänks ha skjutit läraren Abby, 25, med flit.

”Läget har förbättrats”

Abby Zwerner vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador. Steve Drew träffade Abby och hennes familj under lördagsmorgonen. Enligt honom är skadeläget inte längre livshotande.

”Läget har förbättrats och hon är för närvarande i stabilt tillstånd” skrev polisen i ett pressmeddelande enligt AP.

Borgmästaren Phillip Jones har också kommenterat skjutningen.

– Detta är en röd flagga för vårt land. Jag tror att efter den här händelsen kommer det att bli en rikstäckande diskussion om hur den här typen av saker kan förhindras, säger han enligt nyhetsbyrån.

Det är oklart vad som händer med pojken. Sexåringen är för ung för att ha gjort sig skyldig till brott. Myndigheterna kan låta socialtjänsten ta hand om pojken.

Skolan där skottlossningen inträffade på håller stängt under måndagen.

LÄS VIDARE

Masskjutning på amerikansk klubb – 18 skadade och 5 döda

Följ ämnen i artikeln