Tre anhållna för mordförsök på äldre man

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen har spärrat av en bostad i Ronneby kommun efter att en man påträffats svårt skadad i sitt hem. Arkivbild.

En 83-årig man hittades svårt skadad i sitt hem i Ronneby kommun under fredagen. Tre personer har gripits och anhållits misstänkta för mordförsök och grovt rån. En fjärde person är anhållen i sin frånvaro.

Polisen åkte ut till platsen efter larm från anhöriga som upptäckt mannens skador efter att ha kommit till bostaden.

– Vi tror att brottet har skett tidigt under fredag morgon eller under natten (mot fredag, reds anmärkning), en stund innan vi fick in ärendet strax efter 11, säger polisens talesperson Calle Persson till TT.

Mannen har kunnat höras

Tre personer är anhållna misstänkta för mordförsök och grovt rån och en fjärde person, en man, är anhållen i sin frånvaro.

– Det bästa är om han själv kommer till oss och berättar sin version av det inträffade, eller berättar att han inte varit där alls och sin inställning till händelsen, säger Persson.

De tre som är anhållna har förhörts och kommer att förhöras ytterligare. Även 83-åringen har kunnat höras under lördagen.

– Det är väl ett gott tecken om han har kryat på sig så pass mycket på sjukhuset att han har kunnat höras, säger Persson.

Polisen är förtegen om vad som föranlett misshandeln, och vill inte berätta vad den misshandlade mannen har sagt.

– Jag vill inte lämna några detaljer om förhöret, eftersom den fjärde mannen inte är hos oss ännu, han ska inte få veta vad vi vet om händelseförloppet.

"Skrek om pengar"

En anhörig till mannen säger till Expressen att 83-åringen, som är rullstolsburen, vaknade av att hans ytterdörr bröts upp, och att maskerade män skrek om pengar.

– De skrek om pengar men han har ju inga pengar och försökte förklara det för rånarna. Då bara fortsatte de slå honom, säger den anhöriga kvinnan till tidningen.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om anhållanden.