Sessan attackerades av annan hund – dog av skadorna

Uppdaterad 2018-11-26 | Publicerad 2018-11-25

Promenaden slutade i tragedi när hunden Sessan attackerades av en aggressiv hund, skriver GT.

– Den bet tag och kastade runt henne lite. Jag fick panik och skrek väldigt mycket av chock, säger ägaren Selma Johansson till Aftonbladet.

Jönköpingsbon Selma Johansson, 27, var ute och gick med sin åttaåriga hund Sessan i fredags eftermiddag.

På promenaden mötte de två killar med två hundar som hon sett tidigare.

– Jag såg att den ena hunden började dra lite så jag gick över vägen för att inte möta dem. Man avvaktar lite för man vet inte.

När de kommit bortåt lät hon Sessan springa utan koppel ett tag innan de vände tillbaka hemåt. Då de närmade sig en bilväg kopplade hon Sessan. Vid fotbollsplanen såg hon de två männen med sina hundar – det Selma först inte såg, var att hundarna var lösa.

– De var stilla i två sekunder, sen anföll den ena Sessan, man såg att hon var målet.

– Den bet tag och kastade runt henne lite. Jag fick panik och skrek väldigt mycket av chock. Jag försökte få loss henne. Hon släpptes en snabb sekund men sen fick den tag på Sessan igen och kastade runt henne lite till.

Till slut kom ägaren springandes som tog fick bort sin hund från Sessan. En kvinna som stannat sin bil kom fram panikslagen till Selma som höll sin hund i famnen.

– Sessan hade ett hål rätt in i sig.

Kvinnan erbjöd dem skjuts till djursjukhuset. Väl där verkade hon klarat sig från allvarliga skador och Selma fick åka hem. Men Sessan hade senare kollapsat och när de inte lyckades återuppliva henne valde Selma att Sessan skulle somna in.

– Hon var för skadad för att klara sig.

Om saknaden: ”Har varit med hela tiden”

Första natten kunde hon inte sova och under lördagen kom gråtattack efter gråtattack. Nu två dagar senare har chocken lagt sig lite när hon förstått vad som har hänt. Men saknaden är stor.

– Hon har hängt med mig i åtta år och har varit med hela tiden i stort sett. Det blir väldigt tomt. Hon var väldigt matglad så man hörde att hon alltid ville smaka när man käkade, och man visste på morgonen att man skulle ut och gå en sväng vilket var väldigt skönt, men det är inget sånt nu. Nu vill man knappt gå ut.

Hon är inte arg på de som hade hunden, som mötte upp henne på djursjukhuset, men hon känner sig lite besviken.

– De borde haft en långlina. Jag kände Sessan väldigt bra hon brydde sig inte om andra hundar, hon bara gick förbi. Men vet man att en hund har ett aggressivt förflutet ska man ha koppel, långlina eller vad som helst – så att man kan få tag på den.

Till GT bekräftar polisen att de har fått in en anmälan om händelsen. Det är ännu oklart vad som kommer att hända med hundägaren rent juridiskt, skriver tidningen.

Följ ämnen i artikeln