Kommer kvinna bli ett skällsord?

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-03-09

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Jag tror jag håller på att bli galen. Den 23 mars slutar Förkväll och jag kommer inte att ha något jobb att gå till. Jag som har blivit så van vid att jobba fem dagar i veckan skulle bli tvungen att fördriva mina dagar sörplande på någon avslagen latte.

Men nu vet jag tyvärr var jag kommer att tillbringa min framtid – på en ordanstalt!

Från och med nu ska man förbjuda ordet nigger i stora delar av USA. Och jag tror tyvärr att det bara är början. Om de ska förbjuda ordet nigger blir de tvungna att förbjuda ordet redneck som är motsvarigheten till nigger och en hel massa andra icke politiskt korrekta ord.

Och eftersom jag inte har ett så överdrivet vårdat språk, så kommer jag nog att både att få böta och sitta på anstalt. Men då har jag i alla fall något att göra. Jobbproblemet löst!

En annan intressant sak är att John Lennon 1972 skrev sången ”Woman is the nigger of the world”. Han skrev den för att han ville visa på hur taskigt han tyckte att vi kvinnor har det i samhället.

35 år senare har vi kvinnor fort­farande samma rättigheter som 1972, men ordet nigger ska förbjudas.

Vad säger det om vårt samhälle?

Kanske ordet kvinna snart blir ett skällsord och förbjudas!

Ordet nigger kommer ifrån latinets niger som betyder svart.

Många rapartister använder sig av det i var och varannan mening ”Yo niggers smack your bitches up”, är helt okej att sjunga men ordet får inte användas i talspråk.

Mycket märkligt. Och blir inte rasismen mer påtaglig om vi går och förbjuder ord? Vad händer då med vår yttrandefrihet?

Vi kanske ska införa ordet pip som ett bruksord i svenska språket.

I Sverige vill man förbjuda ordet negerbollar och om man slår upp ordet i ett uppslagsverk så är översättningen till engelska ”negro balls”. Ja, med den missuppfattningen förstår jag att negerbollar måste förbjudas.

Kränkande eller ej, jag är i alla fall en white trash redneck bitch.

Eller en pip pip pip pip!

Carolina Gynning

Följ ämnen i artikeln