Jag bara väntar på att Spielberg ska höra av sig

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-10-17

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Ända sen jag var liten har jag haft en obeskrivlig känsla när jag lagt mig för att sova. Jag har känt mig som en liten partikel inuti något enormt svävande. Jag är otroligt tung på samma gång som jag är lättare än det minsta dammkorn. Varje gång har jag velat förstå var känslan kommer ifrån, men så fort jag tror jag har det så försvinner det.

Förra veckan hade vi besök av Anette Carlström i ”Förkväll” i TV4. Anette healar allt från Hollywoodstjärnor till personal på Helsingborgs lasarett. Hon är vacker, som en stor sol utstrålar hon lugn och positiv energi.

Anette gav mig sin bok ”Från hjärtat” och där beskriver hon samma känsla som jag haft. Jag blev gråtfärdig. Det var så skönt att förstå att någon annan upplevt detsamma.

Kanske är det därför jag har en dragning till det andliga och har haft kontakt med en del mediala personer. Det är spännande att lyssna på deras spådomar, men det kan också bli riktigt fel...

Jag hade varit hos ett medium som sa att jag skulle gifta mig med en utländsk man som älskade skjortor, hade väldigt kort hår och var sjukt rik.

Beskrivningen etsade sig fast i mitt huvud, och jag valde nästan bort män som inte stämde in.

Så kom jag till Imola i Italien som reporter för TV3:s ”Formel 1”.

Jag hängde med bossen för Renault-stallet - playboyen Flavio Briatore. Han ville att jag skulle följa med på ett ”fantastic party in a huge villa” och vem tackar nej till det?

Flavios kompis, en känd italienare med en känd engelsk it-girl till flickvän, skulle hämta mig med sin ”private driver”. Jag hoppade i det sexigaste jag hade, smetade på oändligt mycket smink och borstade mina megalånga extensions tills de glänste. Han ringde och jag fläskade ut till hans limousin.

Herre gud, där satt han ju! Den rika utländska mannen, i en fruktansvärt välstruken skjorta och sa: ”I’ve just cut my hair, do you think it’s too short?”

Nej, men detta är helt sjukt, tänkte jag. Här är mannen som jag väntat på. Tiden stannade och hela vårt kommande fantastiska liv fladdrade förbi som en dröm. Den natten var fantastisk.

I dag, sex månader senare, ska han gifta sig med sin engelska it-girl, och jag sitter fortfarande som singel i en risig lägenhet på Södermalm.

Man kanske inte ska lita på allt vad medium säger. Å andra sidan är det otroligt spännande och sist jag besökte en medial person, sa han att jag ska bli en movie star i Hollywood, så nu sitter jag bara och väntar på att Spielberg ska ringa.

Man får aldrig sluta drömma ...

Carolina Gynning

Följ ämnen i artikeln