Hatstorm mot M i Sölvesborg: "Inte vågat gå ut"

Cecilia Klintö/TT

Publicerad 2022-10-24

Moderaternas gruppledare Kith Mårtensson vid pressträffen i fredags där det nya samarbetet mellan S, M, C och det lokala Sölvesborg- och Listerpartiet presenterades.

Sölvesborgsmoderaternas val att lämna samarbetet med SD har väckt starka reaktioner.

Gruppledaren Kith Mårtensson (M) har bland annat fått höra att hon ska ”brinna i helvetet” och att hon är en ”fittkärring”, berättar hon för SVT Nyheter Blekinge.

Moderaternas planer på att styra kommunen tillsammans med S, C och det lokala Sölvesborg- och Listerpartiet presenterades vid en pressträff i fredags. Efter det kom reaktioner som Sölvesborgsmoderaten Jörgen Martinsson liknar vid en ”hagelstorm av hat och hot” som riktats mot vissa lokala företrädare.

– Jag har haft mängder av telefonsamtal, jag har fått mejl och blivit utsatt i sociala medier. Jag har legat hemma med stresspåslag hela helgen och har inte vågat gå ut, säger Kith Mårtensson till tv-stationen.

Den lokala M-ordföranden Bengt-Åke Karlsson säger till TT att man kommer vända sig till Moderaterna på riksplanet för att få råd och tips om hur situationen ska hanteras. Senare i veckan ska Sölvesborgsmoderaterna också ta ställning till om några hot ska polisanmälas.

Själv är han inte förvånad över utvecklingen.

– Det är ju sådana hatmobbar överallt i Sverige i dag. För mig var det inte ett enda dugg konstigt att det skulle bli så här.

För egen del tycker han att den här typen av reaktioner får motsatt effekt – beslutet att samverka med S och ytterligare två partier påverkas inte.

– Absolut inte, tvärtom. Det här visar bara vilket samhälle vi har och vi ska jobba för det bästa för sölvesborgarna, säger Bengt-Åke Karlsson.

Följ ämnen i artikeln