113 kilo tunga hunden kunde inte gå – då fick brandkåren rycka ut

Publicerad 2018-09-08

Hettan blev för mycket för hunden Bo Bo och han la sig ned på marken. När han sedan inte kunde komma någon vart var ägarna tvungna att ringa efter hjälp, skriver lokala tv-stationen WNDU.

Ägarna till hunden Bo Bo, som är en mix av Grand danois och Mastiff, tyckte att han behövde röra på sig och tog honom till en park i St. Joseph County i Indiana, USA.

Vad de inte visste var att hunden skulle lägga sig ned och ge upp i värmen. Han svimmade inte, men han kunde inte komma på benen igen. Han kunde inte ens kravla sig fram för att ta skydd i skuggan.

– Vanligtvis kan vi få upp honom och i det här fallet kom han inte upp och vi gick iväg för att få honom följa efter men han gjorde inte det. Och han kved för att vi gick iväg och han var fast, vi förstod att han inte skulle klara det, säger ägaren Tracy Cohee till WNDU.

Då Bo Bo väger 113 kilo kunde de inte lyfta upp honom. Så de hade inget annat val än att ringa polisen.

– Jag förklarade hur mycket vi skämdes och de svarade att vi verkligen inte skulle göra det.

Det slutade med att polisen ringde till brandkåren som fick komma till undsättning med en bår. Med hjälp av båren fick de in honom i bilen och han kunde köras hem för återhämtning. Nu hyllar Tracy brandkåren för insatsen.

– De hade inte behövt göra det här. Men det gjorde de, de tog sig tiden, och det gjorde skillnad, säger hon.

Bo Bo lyckades till slut bli nedkyld tack vare bilens aircondition, och kunde röra sig igen. Han har nu satts på en strikt diet och ett träningsprogram.

Brandkåren säger i ett uttalande att de inte är främmande för att hjälpa djur men rycker inte ut om det rör katter som fastnat i träd, skriver WNDU.

Följ ämnen i artikeln