Skjutning i Farsta – en man död

Mörk bil jagas uppger polisen

Uppdaterad 2018-09-22 | Publicerad 2018-09-21

En man har skjutits till döds utanför ett flerfamiljshus i Farsta i södra Stockholm.

Enligt uppgift till Aftonbladet brann en bil en kort bit från platsen.

Under lördagsmorgonen anhölls en person, skäligen misstänkt för mord. 

Vid 21.51 larmades polisen av flera personer som hört vad de uppfattat som skottlossning. På platsen hittas en skadad man

– Vi får flera larm om smällar som tros vara skott. På plats anträffas en person skadad utomhus, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.

– Vi är på plats med flera patruller, ambulans är på väg och vi har aktiverat vår helikopter.

Under kvällen dog den skadade mannen av sina skador, uppger polisen. Enligt uppgift till Aftonbladet rör det sig om en yngre man, i 25-årsåldern, som skjutits till döds.

Mannens anhöriga är underättade.

I mördarjakten uppgav polisen inledningsvis att en mörk bil som setts lämna efter skjutning var intressant. En bit från mordplatsen hittades kort efter skottlossningen en brinnande bil.

– Det är en teori vi arbetar med att det brinnande fordonet och skjutningen hänger ihop och det har att göra med närheten i tid och närheten, men det är för tidigt att kunna slå fast att det är så, säger Åsa Wallentin.

En person hämtades under fredagskvällen till förhör med anledning av dödskjutningen i Farsta.

Under lördagsmorgonen meddelade polisen att en person anhållits, skäligen misstänkt för mord. 

Ytterligar en skottlossning inträffade under fredagskvällen, senare än den i Farsta, den här gången i Älvsjö. Sent på fredagskvällen var ett antal poliser på plats på adressen i Älvsjö men det fanns inga uppgifter om att någon person har kommit till skada.

– Vi fick in samtal om misstänkt skottlossning och är på plats. Vi har spärrat av ett område och ska genomföra dörrknackning, säger Åsa Wallentin.

Ärendet i Älvsjö är rubricerat som grovt vapenbrott.

Följ ämnen i artikeln