”Specialstyrkan arrangerade Dianas död”

Publicerad 2013-08-19

Polisen ska nu undersöka trovärdigheten i uppgifterna

Tips om att brittiska försvarets specialstyrka Special Air Service (SAS) "arrangerade” prinsessan Dianas död har nått den brittiska polisen.

Polisen ska nu undersöka trovärdigheten i uppgifterna.

I går rapporterade Sky News att Scotland Yard utreder ett tips om att en brittisk militär ligger bakom prinsessan Dianas död.

”Arrangerade prinsessans död”

Tipsen som har nått den brittiska polisen kommer från svärföräldrarna till en före detta soldat i den brittiska armén som ska ha pekat ut en annan soldat som Dianas mördare.

Och nu kommer nya uppgifter om att polisen ska undersöka om det brittiska försvarets specialstyrka SAS kan ha varit inblandad, skriver brittiska The Telegraph.

Uppgifterna kommer från en rättegång där SAS-sergeanten och en prickskytt fälldes för illegalt vapeninnehav.

Svärföräldrarna till SAS-soldaten, som var huvudvittne i rättegången, hävdar att han har berättat för sin fru att SAS "arrangerade” prinsessans död och att detta sedan har ”dolts”, rapporterar Telegraph.

SAS-soldaten som var vittne i rättegången var själv dömd för vapeninnehav.

Undersöker uppgifterna

Diana, pojkvännen Dodi al-Fayed och parets chaufför Henri Paul dog i en bilkrasch 31 augusti 1997 i Paris. Utredningen pekade ut chauffören som skyldig till olyckan eftersom att han hade druckit.

År 2004 öppnades en ny utredning – som även den pekade ut chauffören som skyldig.

Enligt den nya utredningen bidrog även paparazzifotograferna till dödskraschen.

Sedan dess har utredningen inte återupptagits.

Polisen har bekräftat att man ska undersöka trovärdigheten i de nya uppgifterna, men meddelar att utredningen inte har återupptagits.