Polisens förslag: Farthinder för cyklister

Publicerad 2018-10-18

Polisen har vid flera tillfällen uttryckt upprördhet över cyklisters trafikvett vid Slussen i Stockholm. Nu vill polisen ha ett fartgupp i backen, skriver Stockholm Direkt.

I somras rapporterade Aftonbladet om hur Södermalmspolisen gav 20 cyklister böter – på bara 25 minuter. Under tisdagsmorgonen var det dags igen. Polisen bötfällde cyklister för rödljuskörning på löpande band, enligt Stockholm Direkt. Nu vill de testa andra metoder i Götgatsbacken i Stockholm.

–  Vi vill se fartgupp i backen. Många cyklister kommer dundrande i en jäkla fart och struntar fullständigt i om det är rött eller grönt. Varje dag är det tillbud i den här korsningen och så här kan det inte fortsätta. Det här är Sveriges farligaste korsning, säger polisen Mikael Ericson till tidningen.

Arkivfoto.

”Inte aktuellt”

Han tror att det skulle kunna få cyklisterna att sänka hastigheten. Men det är inte ett förslag som Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) nappat på.

– Fartgupp och cyklister är generellt inte någon smart kombo. Det kan ställa till det rejält om man inte upptäcker det i tid, så i en nedförsbacke känns det inte aktuellt, säger Daniel Helldén till Stockholm Direkt.