Här går Estelle på cirkus med familjen

Publicerad 2016-09-10

Prinsessan Estelle var lite tveksam först – men sedan vågar hon sig fram till grisen och klappa den på huvudet.

Dagen efter prinsdopet går Estelle, mamma Victoria och pappa Daniel på cirkus. Och de var där som en familj.

Lördag är cirkusdag, i alla fall om man frågar kungafamiljen.

Allra längst fram på Cirkus Scotts föreställning på Gärdet i Stockholm sitter prinsessan Estelle mitt emellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel. I händerna har de två stora påsar popcorn att tugga på.

– Det stämmer, familjen har varit på cirkus i dag och det har varit mycket bra och trevligt, säger Margareta Thorgren, presschef vid hovet.

Klappar en gris

Efter föreställningen får Estelle chansen att klappa en gris. Mamma Victoria klappar grisen och berättar om några grisar som ”gillar kaffesump” samtidigt som Estelle smyger fram. Hon är först lite tveksam, men vågar sedan klappa grisen på huvudet.

– Familjen gör ofta olika aktiviteter privat för att kunna vara tillsammans, säger hon.

Som vanligt har Estelle sitt hår uppsatt, den här gången i en hästsvans och med ett hårspänne på sidan. Hon var också klädd i rosa från topp till tå.

Cirkus Scott har tidigare fått skarp kritik mot deras djurhållning bland annat efter att en bild på en mager häst cirkulerat på sociala medier. På frågan om kungahuset visste om detta svarar Margareta Thorgren att ”jag kan bekräfta att de varit på cirkus”.

Men visste ni att Cirkus Scott fått kritik för sin dåliga djurhållning?

– Jag har inga kommentarer, säger hon.

Sjöng för kusin

Det har varit en fullspäckad helg för prinsessan Estelle. I går var hon på dop när kusin prins Alexander gjorde sitt första stora framträdande ute på Drottningholm. Alexander var tyst och lugn när ärkebiskop Antje Jackelén förättade dopet, men sedan ville han busa lite med kusin Oscar som satt i kronprinsessan Victorias knä.

Under dopet sjöng Estelle ”Gud som haver barnen kär” för sin lille kusin.

Följ ämnen i artikeln