Eloise, 21, dog av bantningspiller

Publicerad 2015-04-22

Den 21-åriga Eliose Parry dog efter att ha tagit bantningspiller.

Medlet hade hon köpt på nätet.

– Det är ett hemskt sätt att dö på, säger modern Fiona Parry.

Den 12 april kom Eloise Parry till sjukhuset i Shrewsbury i England, Storbritannien.

Men det var redan för sent - det fanns ingenting som läkarna kunde göra för att rädda hennes liv, rapporterar Sky News.

Polisen misstänker att Eloise Parry dött av bantingsmedel som innehöll Dinitrofenol, DNP.

Varnar allmänheten

Tester genomförs nu på bantningspillren och en rättsläkare kommer även genomföra en undersökning för att fastställa dödsorsaken.

– Det här är ett förskräckligt läkemedel. Så snart det kommit in i kroppen finns det inget som kan göras för att få ut det igen, säger Fiona Parry, Eloises mor.

Bantingspillren ska Eloise Parry ha köpt på nätet. I nuläget är det oklart hur många piller som Eloise Parry tog och hur länge hon använt dem.

Brittisk polis varnar nu allmänheten för att köpa läkemedel på internet.

– Vi är utan tvekan bekymrade för ursprunget och försäljningen av dessa piller. Vi arbetar nu med partnerbyråer för att fastställa varifrån de är köopta och hur de marknadsförs, säger Jennifer Mattinson, chef vid West Merciapolisen enligt Sky News.

”Riktigt allvarligt”

Enligt polisen finns det stora hälsorisker med att köpa läkemedel på nätet eftersom de kan innehålla skadliga ämnen, passerat bäst-före-datum eller att de är falska.

För två år sedan varnade svenska Läkemedelsverket för bantningsmedel med DNP. Myndigheterna jobbar fortfarande med att informera och varna om det farliga ämnet.

– Det är riktigt allvarligt. Det går granska fort att komma upp i giftig dos. Den som tagit det här hinner inte förstå vad som händer, säger Marie Kerttu på Läkemedelsverket.

Följ ämnen i artikeln