Bombhotaren i Malmö ska psykundersökas

TT

Publicerad 2019-08-06

44-åringen som uppträdde hotfullt på Malmö centralstation i början av juni ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning. Arkivbild.

Tingsrätten bedömer att bevisningen mot den 44-årige man som uppträdde hotfullt på Malmö centralstation tidigare i sommar är övertygande, men innan han döms för brott ska han genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning, skriver Sydsvenskan.

– Den kan visa på olika saker. Skulle det visa sig att mannen är frisk kan han dömas till fängelse. Den sannolika påföljden borde bli att han döms till sluten rättspsykiatrisk vård, säger åklagare Thomas Olvmyr till SVT Nyheter Skåne.

Centralstation utrymdes i flera timmar och tågtrafiken lamslogs efter den 44-årige mannens hotfulla uppträdande och prat om sprängmedel och skjutvapen.

Mannen sköts av polis i båda benen i samband med gripandet och innehållet i hans väskor visade sig vara ofarligt. En mindre rättspsykiatrisk undersökning av 44-åringen visar att allvarlig psykisk störning kan misstänkas, både vid själva händelsen och vid undersökningstillfället.

Han åtalades för grovt olaga hot och våld mot tjänsteman sedan han angripit två kriminalvårdare på häktet.

Följ ämnen i artikeln