Polisens vädjan efter ungdomsrånet

avFelix Blom

Publicerad:

Fem personer hoppade under lördagsnatten på en 20-åring i centrala Uppsala. De höll fast honom på marken och tvingade av honom kläder och andra ägodelar.

Två personer dyker upp och lyckas avstyra rånet. Nu vill polisen komma i kontakt med de mystiska hjältarna.

Foto: Polisen
Rånet inträffade vid hörnet efter Gillbergska genomfarten.

– Utredarna är intresserade av att få tag på två vittnen som hjälpte offret. De är okända och har viktigs upplysning att lämna. Vi har signalement på gärningsmännen, men är man under angrepp så är det väldigt svårt att uppge nått som inte är vagt. Har man då två utifrån som inte har stressen av att vara angripna så har de säkert andra uppgifter, säger Jonas Eronen, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Hölls fast på marken

Det var vid halvtre-tiden under natten mot söndag som den 20-åriga mannen rundar hörnet efter Gillbergska genomfarten i riktning mot Dombron. Plötsligt griper en man tagit hans arm och ytterligare fyra personer kommer fram. De fyra personerna tvingar ner 20-åringen på marken och försöker ta hand ägodelar medan dem femte övervakar en bit bort med ett föremål i handen. Två personer kommer så till platsen.

– Angreppet upphör på grund av att dem kom till platsen. Tack vare att de kom så upphör rånet och gärningsmännen springet iväg mot biografer. Var det sen avviker kan vi inte svara på, säger Jonas Eronen.

Vet du mer?

Var du en av de som hjälpte den rånutsatte 20-åringen? Eller har du andra uppgifter att lämna? Kontakta på polisen på 114 14.

– Vi har signalement på gärningsmännen, men är man under angrepp så är det väldigt svårt att uppge nått som inte är vagt. Har man då två utifrån som inte har stressen av att vara angripna så har de säkert andra uppgifter, säger Jonas Eronen, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Foto: Jonas Eronen
Jonas Eronen, presstalesperson på Uppsalapolisen.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Brott