Langaren om Aftonbladets avslöjande: Vi säljer till personer i maktposition

Publicerad 2024-01-18

Narkotikan flödar i samhället – även i riksdagskansliet, visar Aftonbladets granskning.

En langare som sålt narkotika i Stockholm i flera år är inte förvånad.

– Jag tycker allmänheten bör veta att vissa av dem som sitter på höga poster och bestämmer över lagar också begår brott, säger han.

Fyra riksdagspartier hade spår av kokain på sina toaletter, kunde Aftonbladet rapportera tidigare i veckan.

Avslöjandet är föga förvånande enligt de poliser som Aftonbladet pratar med.

Inte heller för en del av langarna kommer det som en överraskning.

– Jag har sålt till vd:ar, chefer, tv-profiler och andra personer med högt uppsatta roller, säger en langare som Aftonbladet talat med.

”Folk man träffar regelbundet”

En del av hans kundkrets i dag består av välbärgade personer och personer i maktpositioner.

– Det börjar med att man kanske haft kontakt med någons vän som vill ha, sen när de ser kvaliteten på det man säljer och gillar det så sprider de ens nummer och namn till deras vänner. Sen till slut så har ditt nummer gått runt och så plötsligt så är det en vd på ett bolag, en chef för en restaurang eller någon högt uppsatt tv-profil eller politiker som hör av sig, säger han.

Hur mycket han säljer, och till vem, vill han inte gå in på. Men att politiker finns inom kundkretsen som personen och hans vänner säljer till är känt inom kretsarna, säger han.

Han säger också att kunderna sällan är ”nervösa över att bli påkomna”.

– Det här är ju folk som köper regelbundet så man har ju en slags relation till dem. Sen är ju alla rädda att bli påkomna så man är ju diskret. Det går fort, man håller en snabb konversation och så går man vidare sen.

Arkivbild.

Langaren: Allmänheten bör veta

Langaren berättar att han har sålt droger i Stockholm under en stor del av sitt liv. Han säger att han är ensambarn, och att hans föräldrar, på grund av sjukdom, inte kunde jobba under hans uppväxt.

På grund av deras situation ville han inte be dem om hjälp med pengar. I stället började han sälja narkotika. Därefter har det fortsatt. Han säger att flera av kunderna köper flera dagar i veckan, även på vardagar.

I nuläget har han inte några planer på att sluta med sin verksamhet. Däremot vill han uppmärksamma att personer i maktposition är en del av kunderna i Stockholm.

– Jag tycker att allmänheten bör veta att vissa av dem som sitter på höga poster och bestämmer över lagar också begår brott, säger han.

En del av narkotikan som langaren säljer.

Följ ämnen i artikeln