Fortsatt sök efter Wilma, 17 – fynd kan knytas till gamla fall

Uppdaterad 2019-11-29 | Publicerad 2019-11-27

Sökandet efter försvunna Wilma Andersson fortsätter.

Men om ingenting avgörande sker trappas sökandet ner framåt helgen.

Samtidigt kan fynd som hittas ha anknytning till andra ouppklarade fall.

En massiv sökinsats pågår efter Wilma, 17, som varit spårlöst försvunnen sedan den 14 november.

Polis och tusentals frivilliga har systematiskt sökt igenom olika områden i och omkring Uddevalla och i trakten av Ljungskile.

Även sjöpolis och militär har sökt i Byfjorden och Bäveån.

Gjort flera fynd

Samtidigt som sökandet efter Wilma pågår har en rad fynd gjorts i skogsområdena.

– Vi har hittat rätt många plånböcker, körkort och bankkort. Sådana grejor som folk har tappat bort, säger Patrick Cohen, som är insatsledare för Frivilliga Insatser vid Kris och Katastrof (Fikk) till TT.

Polisen utesluter därför inte att man kan hitta saker som har anknytning till andra ouppklarade fall – däribland två män som varit försvunna i trakten sedan hösten 2008.

Två män försvann 2008

Enligt TT hade männen, som var bekanta med varandra, anknytning till byggbranschen, hade stora skulder och var utsatta för hot.

Den ena mannen, som då var i 30-årsåldern, försvann från sitt hem i Uddevalla den 26 september 2008 under mystiska omständigheter.

Hans plånbok låg kvar i bostaden och utanför stod hans bil med mobiltelefonen kvarlämnad.

Den andra mannen, som var tio år äldre, försvann den 13 oktober samma år från sitt hem i Ljungskile. Med stor sannolikhet fördes han bort mot sin vilja sedan några brutit sig in i hans hus efter att bland annat ha saboterat övervakningskamerorna. Mannen dödförklarades 2015.

Sökt av hela Uddevalla

På tisdagen uppgav polisen att man kommer dra ner de polisiära resurserna i sökandet efter Wilma om ingenting avgörande sker framåt helgen.

– Vi har sökt av hela Uddevalla. Nu får vi i stället fokusera på de tips vi får in, säger Stefan Kristiansson, lokalområdespolischef för västra Fyrbodal.

Daligen får polisen in runt 50–75 tips enligt P4 Väst.

Den särskilda nationella händelsen som tidigare inletts kommer dock att kvarstå tillsvidare.

– Det innebär att det finns en enskild kommenderingschef som endast fokuserar på denna händelsen, och den kan be om alla resurser som behövs, förklarar Stefan Kristiansson för Aftonbladet.

Tekniker har genomsökt den misstänktes lägenhet.