Stor brand: Flera lägenheter totalförstörda – nu ska taket lyftas bort

avSophie Stigfur

Publicerad:
Uppdaterad:

Hela övervåningen med åtta lägenheter har totalförstörts i den kraftiga brand som utbröt i ett flerfamiljshus i Bålsta under natten.

Räddningstjänsten ska nu lyfta bort taket.

– Vi kommer att vara kvar i flera timmar till, säger Björn Johansson, räddningstjänsten.

Eldsvådan var fullt utvecklad och hade spridit sig upp på taket när räddningstjänsten kom fram till vid tre-tiden i natt. Det rör sig om ett flerfamiljshus på två våningar med totalt 16 lägenheter.

Polisen har hjälpt brandmännen att utrymma totalt runt 25 personer. Räddningstjänsten, som haft nio brandbilar och två ledningsenheter på plats, uppger att branden nu är under kontroll.

– Vi har begärt hjälp av kranbil för att lyfta bort delar av taket för att kontrollera eventuella glödbränder. Vi håller på att avveckla styrkorna men kommer vara fortsatt kvar på plats i flera timmar till för att förhindra att branden tar sig igen, säger Björn Johansson, ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Åtta lägenheter helt förstörda

Han berättar också att hela övervåningen med dess åtta lägenheter har totalförstörts.

– Allt på den våningen är så skadat som det kan bli, säger Johansson.

Ingen av de 25 personer som befann sig i fastigheten under branden har skadats. De befinner sig nu i Biograf Borgen som används som samlingslokal.

Oklart hur branden startade

Det finns inga uppgifter om att branden är anlagd. Efter utredning på plats har ärendet rubricerats som grov allmänfarlig vårdslöshet.

Platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning.

Foto: Läsarbild
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bålsta

Bränder

Håbo

Uppsala

AB Voice