Polisens larm: Unga ses för att slåss

Uppdaterad 2018-09-25 | Publicerad 2018-09-24

Filmer där skånska ungdomar slåss med varandra sprids just nu på sociala medier, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Nu går polisen ut och ber allmänheten om hjälp.

– Det är oroväckande. Jag får uppfattningen att de gör det här för nöjes skull, säger polischef Karim Ottosson till Aftonbladet.

Ungdomar som ses för att slåss och filma misshandlarna till sociala medier – det är ett nytt problem bland högstadieelever i Ängelholm, skriver Sydsvenskan.

– Jag tycker det är skrämmande, både som polis och förälder, säger Karim Ottosson, som är polischef i Ängelholm, till Aftonbladet.

Det var i fredags polisen fick in filmer som visar flera slagsmål, varav en film visar hur någon blir misshandlad med ett tillhygge. Polisen uppger att de inblandade ser ut att vara i högstadieåldern.

Flera ungdomar anmälda

Flera personer från filmerna har nu blivit identifierade och anmälningar har upprättats.

– De som har slagits kan ju vara misstänkta för brott, och är det med tillhygge kan det vara grov misshandel. Det kan även finnas vittnen och målsäganden bland ungdomarna, säger Karim.

Dock har ingen av de som syns på filmerna blivit delgivna misstanke ännu, men flera kommer att kontaktas och bli kallade till polisförhör.

Polisen nordvästra Skåne

I fredags skrev Karim och hans kollegor ett inlägg på Facebook där de uppmanar alla föräldrar att prata med sina barn för att hjälpa polisen att komma till reda med det här problemet.

Och till de ungdomar som är involverade i de brutala aktiviteterna säger han:

– Tänk ett steg längre, i stället för bara på att vara tuff inför andra. Det kan handla om människoliv och allvarliga skador. Och är man som ungdom modig så kan man påminna andra. Har man till exempel en kompis som faller för grupptryck kan man påminna den personen om att tagga ned, säger Karim.

Följ ämnen i artikeln