Uppgifter: Malmöskjutning kopplas till trippelmordet

Publicerad 2018-06-22

Under torsdagskvällen sköts en 24-årig man till döds i Lindängen i Malmö.

Tre män har anhållits misstänkta för mordet och enligt uppgifter till Aftonbladet har händelsen tydliga kopplingar till måndagens skjutning.

– Det finns frihetsberövade i ärendet, säger Anna Göransson vid polisen.

Tre män dog och ytterligare tre skadades efter att ett okänt antal gärningsmän öppnat eld mot ett internetkafé i centrala Malmö under måndagskvällen.

Samtliga sex personer som sköts beskrivs av Malmöpolisen som gängkriminella, och man fruktade för att händelsen kunde leda till hämndaktioner.

Under torsdagskvällen sköts en 24-årig man till döds i stadsdelen Lindängen i Malmö.

Enligt Sydsvenskan har även han koppling till den pågående gängkonflikten i staden.

Uppgifter: Tre gripna

Tre personer har gripits misstänkta för mordet uppger källor för Aftonbladet.

– Det finns mycket oklarheter i ärendet just nu och flera utredningsåtgärder har vidtagits under natten. Det finns frihetsberövade i ärendet men jag kan inte säga hur många eller vad de är misstänkta för, säger Anna Göransson vid 07-tiden.

Senare bekräftade polisen att tre personer anhållits misstänkta för mord.

– De greps under natten och anhölls tidigt på morgonen. Jag går inte in på misstankegraden eller ålder, säger Anna Göransson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en av de gripna ha varit med vid måndagens skjutning och då skadats lindrigt. Något som polisen inte vill kommentera.

– Det är ingen uppgift jag har, säger Anna Göransson.

Kopplingar till måndagens skjutning

Polisen ville inledningsvis inte heller bekräfta om händelserna har något samband men enligt uppgifter till Aftonbladet finns det tydliga kopplingar.

– Det är ett intensivt utredningsarbete som pågår just nu och självklart utreder vi även om det kan finnas kopplingar, men huruvida det stämmer kan jag inte kommentera just nu, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Under natten till fredag pågick ett intensivt utredningsarbete och polisen eftersökte bland annat två mörkt klädda gärningsmän som lämnade brottsplatsen på moped i hög fart enligt uppgifter till Aftonbladet.

Under torsdagskvällen fattade polisen beslut om att inleda en så kallad särskild händelse, vilket även gjordes i samband med måndagens skottlossning.

Under fredagen kommer fortsatta utredningsåtgärder att ske enligt polisen.

Följ ämnen i artikeln