Hade för många katter – blev uppsagd

Publicerad 2019-10-12

En kvinna i Hässleholm har sagts upp från sin hyresrätt, eftersom hyresvärden anser att hon har för många katter.

En kvinna i Hässleholm har sagts upp från sin hyresrätt eftersom hon, trots tidigare överenskommelser, fortsatt att ha för många katter i sin lägenhet.

Kvinnan som just nu har sju katter varav fyra kattungar, har tidigare haft uppemot 13 katter i sin hyrestvåa.

Detta ska värden inte ha accepterat och enligt tidningen Hem & Hyra har kvinnan efter tidigare tillsägelser skrivit på ett avtal om att behålla tre katter som när en av dem gick bort skulle stanna vid två. I juni sades kvinnan till slut upp från sitt hyreskontrakt – hon hade då sammanlagt 9 katter.

Hyresnämnden där tvisten avgjorts skriver i sitt beslut att kvinnan: ”har haft flera överenskommelser om begränsningar av katter som hon inte följt. Sammantaget gör detta att de enligt nämnden finner en påtaglig risk för att misskötsamheten och olägenheterna fortsätter”.

Kvinnans goda man är av en annan åsikt och menar att den tidigare hyresgästen försökt ”lämna iväg” katter via Blocket, men att det inte gått.

– Katterna är snälla och stör inte någon. Hon har just nu tre vuxna katter och fyra kattungar. Hon har försökt att lämna iväg dem via Blocket, förklarade kvinnans goda man under förhandlingen.