Polisen går ut med varning inför Halloween

Publicerad 2023-10-26

Polisen i region öst går inför Halloween ut med en varning till allmänheten.

Den som ska klä ut sig uppmanas att inte visa sig med vapenliknande föremål.

– Man behöver tänka på det här mer nu än vad man behövde förr. Vi tar alla larm på allvar, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson i Region Öst.

”Tänk på att inte visa dig offentligt med vapenliknande föremål. Våldshändelser har inträffat där barn har varit förövare”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen menar att människor är mer alerta på att larma för att förhindra nya våldsdåd. Larmen tas på allvar och kan enligt polisen bli ”rent av farliga för den som klätt ut sig”.

Polisen presstalesperson Johnny Gustavsson menar att man redan tidigare år fått samtal kring Halloween om utklädda personer.

– Pendeln har svängt, numera är även unga barn förövare vid grova våldsbrott. Man måste tänka sig för lite mer i dessa tider än vad man behövde göra förr, säger Gustavsson.

Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson i region Öst.

Han menar att polisen alltid tar alla larm på allvar och berättar om en händelse som skedde så sent som i onsdags.

– Det var en rätt grabbig svensexa igår, de fångade in brudgummen och tejpade honom och drog iväg. Medborgare som såg detta trodde ju var en kidnappning. Vi fick ganska snabbt kontroll över bilen men då hade vi involverat över tio patruller och helikopter var på väg, säger Gustavsson.

Enligt polisen blev ingen person blev skadad i samband med händelsen men samtliga involverade fick sig ett rejält utvecklingssamtal i det olämpliga i detta.