Ingen tv-sänd jakt på romantiskt rymdsällskap

TT-AFP

Publicerad 2020-01-30

Yusaku Maezawa i samband med att han i oktober 2018 meddelade att han planerar att resa runt månen i Elon Musks raketföretag Space X regi.

En japansk miljardär har plötsligt hoppat av tv-projektet om hans jakt på romantiskt rymdsällskap. De nära 30 000 kvinnor som sökt ser därmed ut att kunna glömma resan.

Yusaku Maezawa meddelade i början på året att han sökte efter en flickvän för en resa runt månen om några år. Resan har aviserats som den första turistturen runt månen med BFR, rymdskeppet som byggs av Elon Musks företag Space X. Det tv-sända sökandet efter sällskap ställs in av personliga skäl.

"Trots min genuina och ärliga beslutsamhet att vara med i showen var det en del av mig som fortfarande hade blandade känslor till mitt deltagande", meddelar Yusaku Maezawa via Twitter.

"Att 27 722 kvinnor med ärliga avsikter och mod har lagt sin dyrbara tid på att skicka in en ansökan får mig att känna mig extremt ångerfull", fortsätter han.

Maezawa, som grundat Japans största modesajt Zozo, är känd för sin förkärlek till offentliga happenings. Han har tidigare exempelvis erbjudit kontanter via Twitter.

Följ ämnen i artikeln