"Sam" hittades med minnesförlust – nu undrar hela världen vem hon är

Publicerad 2015-07-01

Tror att tillståndet beror på hennes cancer.

Kvinnan hittades av polisen på gatorna i amerikanska Carlsbad. Hon visste inte var hon var eller vem hon är. Nu försöker människor världen över ta reda på det.

Hon talade engelska med kraftig australiensisk brytning och kallar sig för "Sam". Ingen vet dock vem kvinnan som polisen påträffade i Carlsbad i Kalifornien är.

Det visade sig senare att hon lider av svårt gången äggstockscancer och antikropparna mot tumören tros ha gett henne minnesförlust, skriver NBC.

Drömmer om att hon dykt

Hon har i drömmar och liknande fått små fragment av minnen, bland annat av att dyka och simma. "Sam" har känt anknytning till Perth i Australien och tror att hon varit på Hawaii flera gånger.

– Det känns som jag har en tjock dimma över mina minnen som jag inte kan se igenom. Jag kan inte minnas någonting. Hur kom jag hit? Jag hade ingenting på mig, inga smycken, ingen väska, ingenting, säger hon till NBC.

FBI och Interpol inkopplade

Nu hoppas hon att någon ska känna igen henne på Facebook. Personal på sjukhuset har startat en Facebooksida där de lägger upp bilder på henne och letar efter eventuella anhöriga. Flera förslag har kommit upp, men inget har visat sig stämma hittills.

Amerikanska FBI har engagerat sig i fallet och sökt med ansiktsigenkänning utan att få några träffar. Även Interpol har en informationssida där de efterlyser människor som vet mer om kvinnan.

Följ ämnen i artikeln