Ett år efter terrorn på Drottninggatan: Så hedras offren

Uppdaterad 2018-04-09 | Publicerad 2018-04-07

Det är på dagen ett år sedan terrorattacken på Drottninggatan – då fem personer miste livet och en hel nation skakade.

Anhöriga, politiker, artister och kungligheter deltar i den minnesgudstjänst och minneskonsert som äger rum i dag i centrala Stockholm.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Ett år efter terrorn på Drottninggatan och regeringen tillsammans med Stockholm stad anordnar en dag till eftertanke och reflektion.

Minnesgudstjänst för anhöriga

Dagen inleds klockan 12 med en minnesgudstjänst i Adolf Fredriks kyrka där anhöriga, särskilt drabbade, blåljuspersonal och på annat sätt involverade personer är inbjudna.

Gudstjänsten är inte öppen för allmänheten men Aftonbladet är på plats för att rapportera. Sveriges Radio P4 och Sveriges Television sänder också direkt från kyrkan.

Kungligheter vid minneskonsert

Drygt två timmar senare, klockan 14.15, hålls en minneskonsert i Kungsträdgården.

Malena Ernman, Stephen Simmonds och Lars Winnerbäck kommer att uppträda på konserten och statsminister Stefan Löfven står också med i programmet. Konferencier för konserten är Mark Levengood.

– Jag har försökt skriva mitt manus så personligt och fritt från floskler som möjligt, säger Mark Levengood till DN.

Konsert till minne av Ebba Åkerlund

11-åriga Ebba Åkerlund blev ett av attackens offer och för att hedra hennes minne hålls en konsert på Kulturhuset Stadsteatern klockan 17.

Medverkande artister är bland andra Lisa Ajax, Nano och Janne Schaffer.