’Vansinnesföraren’ släppt ur häkte: Kan inte jaga mer

Publicerad 2017-11-27

Han rymmer gång på gång och begår nya uppmärksammade brott.

Nu har den 17-årige ”Vansinnesföraren” släppts ur häktet för att placeras inom den slutna ungdomsvården igen.

– Vi tänker inte lägga krut på det här när de ändå släpper ut honom, säger en källa till Aftonbladet.

Tonåringen har genomfört flera uppmärksammade vansinneskörningar i stulna lyxbilar. Han beskrivs som väldigt brottsaktiv och farlig.

Den nu 17-årige pojken har vid flera tillfällen rymt från de ungdomshem där han avtjänat sina straff. Så sent som 24 oktober gick polisen ut och varnade för att han var på rymmen igen – och att han befarades begå nya brott:

– Det är inget vi tror, vi vet att han med stor sannolikhet kommer att begå nya brott, sa Anders Jacobsson, verksamhetsansvarig för lokalpolisområde Järfälla som följt tonåringens brottsbana.

– Det vi befarar återigen är risk för trafikolyckor med allvarliga skador, i värsta fall med dödlig utgång. Han har vid flera tillfällen visat oerhört hänsynslöshet i trafiken.

Stal flera bilar

Under dagarna på rymmen stal 17-åringen ett flertal bilar innan han kunde gripas den 27 oktober.

I dag släpptes han ur häkte för att föras till det ungdomshem där han ska avtjäna några månaders sluten ungdomsvård för tidigare brott.

Nu befarar uppgiftslämnare Aftonbladet varit i kontakt med att 17-åringen kommer rymma igen. Och begå nya brott.

– Spangruppen la stora resurser på att hitta honom i slutet av oktober. Vi tänker inte lägga krut på det när de ändå släpper ut honom, säger uppgiftslämnaren.

– Han var på rymmen ett par dagar och drog på sig massa bilkapningar under dessa dagar.

”Oerhört beklagligt”

Anders Jacobsson har tidigare berättat för Aftonbladet att myndigheterna saknar verktyg för att stoppa 17-åringen framfart.

– Det finns inget som åklagare, polis eller socialtjänsten kan göra. I och med att han endast är 17 år gammal är det svårt för Rättssverige att hantera den här typen av problematik, sa han när 17-åringen greps i slutet av oktober.

– Det är oerhört beklagligt att det är så många målsägare som återigen blir drabbade av den här ynglingen.

Följ ämnen i artikeln