Tre skadade i svår olycka på ökänd E4-sträcka

Publicerad 2013-09-01

65-årig kvinna fastklämd i två timmar – flögs till Karolinska

Bilen for av den olycksdrabbade vägsträckan och kastades omkull.

Kvar i vraket satt tre kvinnor, varav en fastklämd i passagerarsätet.

– De jobbade väldigt länge. Första bilen på plats var klockan 05.45 och 07.45 fick de ut henne, säger Anette Wilhelmsson på Södermanlandspolisen.

De tre kvinnorna färdades på den hårt kritiserade E4-sträckan i höjd med Vagnhärad när bilen av okänd anledning åkte av vägen och slog omkull nerför en slänt. Kraschen var så våldsam att den 65-åriga kvinnan i passagerarsätet klämdes fast i bilen som blev liggande på taket.

Fastklämd i två timmar

Uppdrag granskning ägnade ett helt program åt den kritiserade vägsträckan utanför Vagnhärad där en motorcyklist dött och flera skadats. Nu har ännu en olycka inträffat där.

Larmet nådde Södermanlandspolisen 05.22 på söndagsmorgonen. 05.45 var en patrull på plats där de möttes av de tre kvinnorna som satt fast i bilen. Först två timmar senare skulle de få ut den 65-åriga kvinnan.

– Det är en allvarlig olycka, säger Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl på Södermanlandspolisen som ryckte ut tillsammans med flera ambulanser och en ambulanshelikopter.

"Svårt chockad"

Vägsträckan utanför Vagnhärad beskrivs i Uppdrag granskning som "glashal" och mätningar visade att det motsvarade vinterväglag.

Föraren, en kvinna född 55 skadades och fördes med ambulans till Södertälje sjukhus. Samtidigt togs en kvinna född 82 som satt i baksätet till sjukhuset med en andra ambulans.

– Hon var väldigt väldigt chockad enligt patrullen på plats, säger Anette Wilhelmsson.

Vid 07.45 fick räddningstjänsten ut den fastklämda 65-åringen som bedömdes vara allvarligt skadad och flögs med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset.