Det här vet vi om attacken i Toronto

Uppdaterad 2018-04-25 | Publicerad 2018-04-24

Polis har spärrat av området runt den skåpbil som använts för att döda minst tio personer i Toronto, Kanada.

Det här vet vi om måndagens attack i Toronto, Kanada.

Hur många har dött?

Anne Marie D'Amico ett av offren i Toronto.

Tio personer har dött efter att lastbilen körde upp på en trottoar runt kl 13.30 lokal tid.

Ett av offren har identifierats som Anne-Marie D'Amico, rapporterar CBC News.

Hur många har skadats?

Totalt 15 personer vårdas på sjukhus för skador, flera av dem i kritiskt tillstånd. Men det totala antalet skadade är inte fastställt, skriver Toronto Star.

Bilen körde cirka två kilometer på trottoaren och många fick slänga sig åt sidan för att inte bli påkörda. Myndigheterna uppmanar vittnen och offer att ta kontakt med polisen.

Vem är den misstänkte?

Mannen är identifierad som Alek Minassian, en 25-årig man hemmahörande i området Richmond Hill i Toronto. Han kunde gripas av polis under dramatiska former efter att ha stannat och gått ur skåpbilen.

På en video med gripandet, som publicerats av flera kanadensiska medier, syns 25-åringen peka på en ensam polisman med ett svart föremål i händerna, och upprepade gånger skrika "döda mig" innan han till slut lyder polismannens uppmaning och lägger sig på marken.

Vad vet polisen om motivet?

Motivet är än så länge okänt. Polisen känner inte till mannen sedan tidigare och det finns inga kända kopplingar till terrororganisationer.

Torontos polischef Mark Saunders säger att man inte utesluter terrorism men att utredningen är i ett tidigt skede och att man tittar på alla möjliga förklaringar.