Hummer, sparris och vaktelägg – här är lunchmenyn efter vigseln

Uppdaterad 2018-09-21 | Publicerad 2018-05-19

Mmmm... massor av mat väntade bröllopsgästerna efter vigselceremonin.

Lunchen som drottning Elizabeth bjuder på innehåller det mesta de kräsna gästerna kan önska sig.

Efter vigseln mellan prins Harry och Meghan Markel – som numera tituleras hertig och hertiginna av Sussex – bjöds de 600 gästerna in till en grandios lunchmottagning på St Georges Hall i Windsor.

Förutom mer traditionella kanapéer hade man ansträngt sig för att också följa trenden att servera bowls.

Det här är vad George Clooney, Oprah Winfrey och David Beckham fick att mumsa på:

Kanapéer:

• Skotsk hummer invirad i rökt lax och med citron-creme fraiche

• Grillad engelsk sparris invirad i cumbrisk lufttorkad skinka

• Ärt-panna cotta med vaktelägg och citronverbena

• Tomat- och basilikatartar med balsamicopärlor

• Pocherad kyckling i lättkryddad yoghurt med rostade aprikoser

• Kroketter av konfiterat Windsor-lamm, grillade grönsaker och schalottenlöksmarmelad

Bowls:

• Frikassé på frigående kyckling med murklor och primörpurjolök

• Ärt- och mintrisotto med ärtskott, tryffelolja och parmesanchips

• Sidfläsk grillat i tio timmar med äppelkompott och krispig svål

Bakverk:

• Champagne- och pistagemacaroner

• Tartletter med apelsin-creme brulée

• Smulpaj med rabarber i miniatyrformat

Vid mottagningen skars den magnifika bröllopstårtan upp av brudparet.

Den bakades på 500 ägg och var fylld med fläderblomsmörkräm gjord av fläder från drottningens Sandringham och lemoncurd på 500 citroner. Tårtan var dekorerad med maräng, smörkräm och 150 färska blommor, bland annat rosor och pioner.

Till maten serverades champagnen Pol Roger, olika slags viner och en alkoholfri drink av fläder och äpplen, också de från Sandringham.