Här säljer de julmust – redan i augusti

Publicerad 2019-08-01

Snart är sommaren ett minne blott men än lackar det inte mot jul. Trots det har vissa Coop-butiker premiär för julmusten i dag.

– Så fort jag satte fram julmusten jublade en kund, säger Mattias Nilsson, säljchef på Coop Hallsberg.

Semlor lagom till jul, påskägg i januari eller julmust mitt i varma sommaren? Gillar du att alla traditionsbundna rätter börjar finnas för jämnan eller borde folk besinna sig och vänta tills det är dags? Chatta med oss!

Denna chatt är stängd.

  • Oskar Forsberg
    1 aug 2019

    Nu avslutar vi den här chatten Tack till alla er som medverkat.

  • 1 aug 2019

    Smart av butikerna och positivt för alla som älskar must. Det går ju bra att låta bli att köpa om man gillar traditioner och vill vänta.

    Johanna
  • 1 aug 2019

    Jag har julmust alltid hemma brukar köpa mycket så det räcker året ut. Svårt o hitta annars den dagen man blir sugen 😂😂😂

    Tony
  • 1 aug 2019

    Jag tycker att musten ska säljas vid rätt tidpunkt som julen och påsken, för då har man något att längta efter.

    Lena
  • 1 aug 2019

    Som sagt , vill man inte ha julmust nu så behöver man ju inte köpa det nu heller. Svårare än så är det ju inte. Finns större problem i världen än när julmusten ska säljas eller ej

    Realist

Det är hela 145 dagar kvar till julafton – trots det har flera Coop-butiker redan plockat fram julmusten. En av dem är Coop Hallsberg.

– Detta är faktiskt tredje året vi börjar sälja julmust den första augusti, säger Mattias Nilsson, säljchef på Coop Hallsberg.

Kund jublade när han såg julmusten

Han berättar att så fort han drog ut pallen med julmust var det en kund som jublade, plockade på sig en flaska och sa att han skulle dricka den i kväll.

– Det blir ett roligt samtalsämne också, man skrattar lite tillsammans.

Flera Coop-butiker i bland annat Örebro, Hallsberg och Askersund har beställt julmusten från det lokala bryggeriet Hammars Bryggeri.

– Nu kommer det rulla på fram till jul. Vi har tagit in 1080 flaskor och räknar med att en fjärdedel kommer att vara slut inom en vecka, så det är ganska högt tryck!

Följ ämnen i artikeln