Här finns Sveriges första arena för käpphästridning

Publicerad 2019-06-07

Käpphästridning har spidit sig från Finland och är en snabbt växande sport, speciellt bland flickor.

Landets hittills enda permanenta arena för käpphästridning invigdes i veckan. Hundra elever från Fruängens skola i Stockholm har nu provridit och ger anläggningen godkänt, rapporterar Mitti.

Bakom käpphästarenan står Sisab, ansvarigt för skol- och förskolebyggnader i Stockholm. Tomten som blivit arena användes tidigare av en förskola men har stått tom i flera år.

Valet föll på en arena för käpphästar eftersom man ville göra något som kunde locka flickor till spontanidrott, där bara en av fem utövare är tjej.

Målgruppen är hittills mycket positiv och till hösten planeras ett SM på arenan i Fruängen.

– Jag kommer gå hit varje dag efter skolan! Dressyr är kul, men hoppningen är roligast. Jag tycker att det är kul att de inte gör en till fotbollsplan, säger en av flickorna till Mitti.

Sporten käpphästridning har spridits till Sverige från Finland. Ridsportförbundet välkomnar sporten med öppna armar och många utövare rider både på vanlig häst och käpphäst.

Arkivbild. Käpphästarna Mindy (vit) och Amigo (brun) vid distriktsmästerskapen i käpphästridning på Runstens Gård i Huddinge i september 2017. Nu har sporten fått en permanent arena i Stockholm.