Bil kraschade in i turistgrupp i Italien – sex döda

Publicerad 2020-01-05

Sex personer har dött och elva vårdas på sjukhus efter att en bil kraschat in en turistgrupp i alpbyn Lutago i Sydtyrolen.

Offren är unga tyska turister.

– Det såg ut som ett slagfält, säger en person ur brandkåren.

Händelsen ska ha inträffat vid 01.15 natt mot söndag.

Turistgruppen, bestående av 17 personer, ska ha stått vid vägkanten när bilen körde in i dem i hög hastighet, skriver italienska Rai.

Sex personer miste livet och resterande elva vårdas på sjukhus. De flesta av dödsoffren kommer från tyska Nordrhein-Westfalen, skriver TT.

Offren unga turister

– De döda är mellan 20 och 21 år gamla. Det finns upp till tolv personskador, varav tre till fyra skadades allvarligt, säger en talesperson från polisen till Bild.

Gruppen hade varit ute på en nattklubb under kvällen och precis kommit tillbaka i en turistbuss, uppger Rai. När de skulle korsa gatan för att ta sig till sitt hotell blev de påkörda.

Ett hundratal räddningsarbetare skickades till olycksplatsen.

– Det såg ut som ett slagfält, säger en person från brandkåren till Tageszeitung Online.

En kvinna fick föras med ambulanshelikopter till universitetssjukhuset i österrikiska Innsbruck, enligt Rai.

Två av de skadade är från Sydtyrolen.

Föraren rattfull

Det var till en början oklart om händelsen var en olycka eller en avsiktlig handling, men myndigheterna lutar åt att det rör sig om en olycka.

Föraren ska ha överlevt kraschen. Enligt italienska Rai är föraren en 28-årig italiensk man som hade hög promillehalt i blodet när han omhändertogs av polis. Även han vårdas på sjukhus, enligt Bild.

Föraren är gripen och misstänks för ”vehicular manslaughter”, en brottsrubricering som beroende på allvarlighetsgraden kan motsvara dråp eller vållande till annans död.

”Fruktansvärd tragedi”

Den italienska polisen höll en presskonferens under söndagen för att informera om händelsen.

– Det nya året börjar med denna fruktansvärda tragedi, som lämnar oss chockade, sa Sydtyrolens guvernör Arno Kompatscher vid presskonferensen.

Alpbyn Lutago ligger i Sydtyrolen vid den österrikiska gränsen och är känt som ett populärt skid- och vintersportområde.

Följ ämnen i artikeln