17-åring knivdödad – två gripna

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2018-08-19

Polisen fick larm om bråk vid en skola i Uppsala.

På plats hittades en 17-årig pojke svårt knivhuggen i bröstet. Han dog på sjukhus och polisen har inlett en förundersökning om mord.

Under morgonen har två män i 20-årsåldern gripits.

Larmet kom klockan 21.29 på söndagskvällen. Polisen fick flera samtal om pågående bråk med tillhyggen vid en skola i stadsdelen Kvarngärdet.

På plats hittades en 17-årig pojke svårt skadad.

– Han fördes med ambulans till sjukhus där han tyvärr avled. Min uppfattning är att han blivit knivhuggen, säger Per Bjurström, befäl vid polisens regionledningscentral.

Enligt vittnen var mannen huggen i brösttrakten, uppger polisen.

När patrullerna kom fram till skolan var bråket upplöst.

– Jag har ingen uppgift om upprinnelsen och hur många som var inblandade. Vi förhör vittnen och vill gärna få kontakt med fler. Det är viktigt att få in så många vittnesuppgifter som möjligt, säger Per Bjurström.

– Boende kan ha sett olika personer som rör sig på ett speciellt sätt i anslutning till skolan.

Tre ambulanser larmades till skolgården, men inga fler än den knivhuggne mannen fördes till sjukhus, uppger Sjukvårdens larmcentral i Uppsala.

Stora delar av skolgården har spärrats av och undersöks nu av polisens tekniker. Utredarna undersöker också om övervakningskameror vid eller kring skolan kan ha fångat något på film.

Under morgonen greps två män i 20-årsåldern. En av dem är anhållen, men Per Bjurström kan inte precisera brottsrubriceringen för anhållandet.

– Båda är misstänkta för inblandning i mordet. Det grundar sig i uppgifter vi har fått på platsen och som kommit fram under vägen. De greps var och en för sig i Uppsala under lugna omständigheter, säger han.

Anhöriga till den döde mannen är underrättade, enligt polisen.

Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss.
Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

Följ ämnen i artikeln