Facebook-bugg ser seriös coronainfo som spam

TT

Publicerad 2020-03-18

Facebook stämplar seriösa nyheter om corona som spam. Arkivbild.

De digitala jättarna Facebook, Google, Twitter, Microsoft och Reddit meddelade på måndagen att de gemensamt tar upp kampen mot lögner och felaktigheter om coronaviruset som sprids via deras plattformar.

Men i Facebooks fall har det slagit slint, medger bolaget. En bugg, som företaget jobbar med att fixa, gör att länkar till seriösa artiklar stämplas som spam. Det får de användare som spridit dem besked om från Facebook.

Exempel på artiklar som spamstämplats är en från det finländska public service-bolaget Yle om landets drastiska åtgärder för att hejda spridningen. En annan är en artikel i brittiska The Independent om att allt fler yngre patienter måste ges intensivvård i Italien.

I ett inlägg på Twitter hävdar Facebooks integritetsansvarige Guy Rosen att felet är löst, men många svar på det, och många Facebookinlägg, vittnar om att så inte är fallet.

PODD Corona – det kan vi lära från tidigare pandemier

I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily blickar vi bakåt mot tidigare pandemier och frågar oss om de kan lära oss något om hur vi ska hantera coronaviruset. Gäst är Fredrik Elg.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen