Alpacka matades med chips och nötter – dog

Publicerad 2018-08-27

En alpacka i Florida har dött efter att den förätit sig på chips och jordnötter. Den skyldige ska vara en man som ofta kör förbi och dumpar skräpmat bland djuren, skriver Fox News.

Under lördagen berättade djursjukhuset Creekside Animal Hospital i Florida, USA att en alpacka dött, skriver Fox News. I ett inlägg på Facebook förklarar de att orsaken till djurets död är att den förätit sig på chips och jordnötter. Boven ska vara en man som ofta åker förbi i en blå bil och dumpar snacks på fältet där sjukhuset föder upp olika djur.

“Vi har pratat med honom vid minst fyra tillfällen. Senaste gången dumpade han tre lådor med djurgodis, en stor påse med Doritos-chips, två stora lådor med ostkex och två påsar med hela jordnötter”, skriver de i inlägget.

Alpackan, som redan hade blivit matad, åt helt enkelt för mycket.

Kämpade i 36 timmar

“Vi gjorde allt vi kunde för honom, till och med en blodtransfusion från hans pappa”, skriver djursjukhuset.

Veterinärerna kämpade i 36 timmar men lyckades inte rädda alpackan som dog på grund av endotoxemi – ett tillstånd som kan leda till chock.

Nu ska de flytta på resterande djur eftersom de inte kan bli av med mannen i den blåa bilen på något annat sätt.

Djursjukhuset har tagit bort sitt första inlägg och publicerat ett nytt med uppdaterad information. Där tackar de för allt stöd de fått och påpekar att polisen nu arbetar med ärendet.