Komiker ska sätta Nya Zeeland på kartan

TT-AFP

Publicerad 2018-05-04

Nya Zeelands turistbyrå lanserar en ny kampanj för att sätta landet på kartan.

Bokstavligen.

Nyzeeländare har tröttnat på att landets inte finns med på världskartor och därför lanserar Nya Zeelands turistbyrå nu kampanjen #getNZonthemap.

Komikern Rhys Darby, känd från bland annat radio- och tv-serien "Flight of the conchords", medverkar i kampanjen. I en film som turistbyrån släppt konstaterar Darby att landet inte finns med på världskartor från företag som Ikea, Starbucks och News Yorks zoo. Han kontaktar premiärminister Jacinda Ardern och påstår att det är en komplott för att undergräva landets popularitet.

"Australien vill ha våra turister, England försöker bli av med All Blacks (rugbylandslaget) och vinindustrin – de kan inte bräcka vår pinot (noir) eller sauvignon (blanc) ", säger han i filmen.

Kampanjen och filmen är ett lättsamt sätt att uppmärksamma frågan samtidigt som man vill locka turister till landet, säger Nya Zeelands turistbyrås vd Stephen England-Hall.

– Det är ofattbart att Nya Zeeland inte finns med på världskartor. Nya Zeeland är större än Storbritannien. Vi är över två tredjedelar av storleken på Japan och Tyskland. Vi har en sjö stor som Singapore, en bergskedja större än Alperna och längre kuststräcka än Kalifornien, säger han.