Linköping-koppling utreds vid Örebrodåd

TT

Publicerad 2019-06-27

Efter sprängdådet mot en strippklubb i Örebro natten till onsdag utreder polisen om det kan finnas en koppling till sprängdådet i Linköping tidigare i juni.

– Polisen har tillsatt mängder av olika typer av resurser på olika håll för att se hur vi ska kunna lösa det hela. Det pågår förhör av olika slag, tekniska utredningar och man försöker också utreda om det finns en koppling till Linköpingssprängningen. Man har kontakter där, säger åklagare Inger Sandström till TT.

I dådet i Örebro totalförstördes en lokal som låg på ett industriområde och inhyste en strippklubb. Lokalen ska ha varit välbekant för polisen som ett tillhåll för kriminella. Enligt Nerikes Allehanda har lokalen kopplingar till ett mc-gäng.

I dådet i Linköping den 7 juni exploderade en sprängladdning vid ett flerfamiljshus och orsakade stor förödelse. Expressen har tidigare rapporterat att en ledande figur inom ovan nämnda mc-gäng har en koppling till adressen som attackerades i Linköping.

En person, en man i 50-årsåldern, har anhållits efter Örebrodådet. Han hittades liggande på marken i närheten av brottsplatsen då han drabbats av sjukdom. Han har återhämtat sig på sjukhus och förhörs av polis under torsdagseftermiddagen, som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Mannen nekar till brott, rapporterar P4 Örebro.