Nordkorea släpper ny propagandafilm – bombar militärflyg

Publicerad 2017-09-24

Här visar Nordkorea hur de bombar sina fienders plan i bitar.

De nya propagandabilderna släpps bara timmar efter att amerikanska plan flugit precis utanför landets kust.

De manipulerade bilderna visar bland annat hur en undervattensmissil träffar det amerikanska hangarfartyget USS Carl Vinson.

Under ett tal i FN på lördagskvällen poängterade Nordkoreas utrikesminister Ri Yong Ho att det numera är allt mer oundvikligt att landets raketer gör besök på det amerikanska fastlandet.

Samtidigt flög amerikanska stridsplan utanför Nordkoreas kust – ett budskap från Trump om att landet har flera militära alternativ att ta till.

”Går i graven i den här ordningen”

Under söndagen, bara några timmar efter flygningen, la den statsägda nordkoreanska propagandasajten DPRK Today upp manipulerade foton där en ballistisk missil av typen Pukguksong-2, bombar två amerikanska bombplan av modellerna B-1B och F-35 som exploderar i ett hav av eld.

Bilderna, som är en del av en video, visar även hur en undervattensmissil träffar det amerikanska hangarfartyget USS Carl Vinson.

I videon porträtteras Trump som en galen man enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap och budskapet till presidenten är tydligt:

”Om F35, B-1B och Carl Vinson skulle leda den amerikanska attacken skulle de gå i graven i den här ordningen” står det i undertexterna.

Spränger Vita huset i luften

Det är inte första gången som Nordkorea väljer att framföra budskap via propagandafilmer. I april släpptes en video via propagandaorganet Meari där bland annat Vita huset sprängs i luften.

I den simulerade filmen syns även flera amerikanska mål, däribland hangarfartyget USS Carl Vinson och Kapitoleum genom kikarsikten:

”Fienden som ska förstöras finns inom synhåll” deklarerar filmen.