Misstänkta inbrottstjuvar visade sig vara städare

Publicerad 2020-03-03

Boende i Studentstaden larmade om ett pågående inbrott i en lägenhet på området.

Flera patruller skickades till adressen, och en stor polisinsats påbörjades. Men till slut visade det sig bara vara städare som var där för att utföra sitt jobb.

Två städare hamnade rejält i hetluften i eftermiddags efter att ha blivit misstagna för att vara inbrottstjuvar. Efter en stor polisinsats, där flera patruller deltog, kunde dock de båda städarna till slut andas ut.

– Det visade sig att de var där för att rengöra golvbrunnarna. Så allt var helt i sin ordning, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för polisen.

Det var boende i en studentlägenhet som upptäckte att någon, eller några, hade varit i lägenheten och där glömt kvar plasthandskar. Strax efter fyndet av plasthandskarna upptäckte samma person två män med plasthandskar i en annan lägenhet i området, och larmade då polisen som rykte ut med flera patruller till platsen.

”Pratade inte svenska”

När polisen kom till den aktuella adressen visade det sig att de båda misstänkta inbrottstjuvarna inte kunde prata svenska, men efter att ha fått hjälp av en tolk berättade de båda personerna att de var utsända av hyresvärden för att rengöra golvbrunnar i de aktuella lägenheterna.

– De var visserligen klädda i samma kläder med någon företagslogo på tröjan. Men vi har varit med om tidigare att folk har klätt ut sig till både det ena och det andra. Men efter att vi fick hjälp av en tolk kunde vi kolla med både hyresvärden och det här företaget som bekräftade att de var städare och vi kunde lämna platsen.

Följ ämnen i artikeln