”Fan, vi är nog riktigt heta!”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-12

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

I lördags morse satte sig jag och min väninna på planet for att fläska oss ner till Marbella. Redan på flygplatsen uppstår problem, det är inte bara vi som är för tunga utan även vara väskor. Vi hade sammanlagt 20 kilos övervikt. Jäkla skit?...?där gick halva reskassan.

Efter att vi landat på Marbellas flygplats och tack och lov fått våra väskor går en av dem sönder och på den andra krånglar kodlåset så den går inte att få upp.

Efter att en liten stackars mekaniker vid namn Manuel har lyckats bända upp väskan så att han blöder om fingrarna, bestämmer vi oss för att ta oss ner till stranden. Och vad är det första som möter oss om inte självaste Nikki Beach!

Nikki Beach finns på ett antal heta resmål runt om i världen, bland annat i St. Tropez och Miami. Det är känt för att vara en strandklubb som lockar vackra och rika människor?...?och här står vi tjocka i burka!

Min väninna får ett fullkomligt utbrott: – Tror du att jag kommer sätta min feta röv på det stället? skriker hon så att hela stranden vänder sig om.

Eftersom jag hör till den grupp tjejer som mer eller mindre har gett upp att någonsin bli size 0, så tog jag min skrikande väninna hårt i armen och släpade in henne på Nikki Beach.

Väl där inne häller vi i oss det ena glaset rosé efter det andra, allt för att glömma våra celluliter. När celluliterna helt plötsligt är försvunna börjar vi titta oss omkring och ser fem tanter i femtioårsåldern framför oss. De står utan att skämmas med stringbikinis och gropar större än vulkaner i låren. De hoppar och studsar glatt så att bilringarna bouncar i takt till den sköna housemusiken.

– Gud vad härligt! säger vi och skålar.

– I den där åldern har man tydligen gett upp totalt?...?hi,hi!

Vi börjar känna oss riktigt bekväma i sammanhanget, börjar ta av oss kläderna och plötsligt får vi all uppmärksamhet av alla killarna. Smått berusade av några flaskor rosévin gör vi ”give me five” och säger:

– Fan, vi är nog riktigt heta!

Men vad vet vi egentligen om vad som försiggick i männens hjärnor. Kanske ”Herre Gud, tjejer, sätt er ner och ta på er kläderna!”

Kontentan av det hela är att här har vi lagt i stort sett hela vårt liv på att noja upp oss över våra kroppar. Vi har pratat om det hos psykologen och vi har träffats och fikat och medan vi tröstätit kakor och stora feta lattes, har vi malt om detta eländiga ideal. När man i själva verket vet att sol, bad och en flaska rosé löser allt!

Vi har en vecka kvar här nere och vad som helst kan hända, tjock eller smal.

Hasta la vista, babies!

Carolina Gynning

Följ ämnen i artikeln