Här vägrar cyklisten flytta på sig för lastbilen

Publicerad 2015-10-07

Hävdade att han hade rätt – stoppade 30 fordon

Ett videoklipp på en cyklist som vägrar flytta på sig i Huskvarna har på kort tid fått över två miljoner visningar.

– Det var kalabalik, det var nästan 30 bilar varav två bussar som satt fast, säger David Magui, som filmade händelsen, till Aftonbladet.

David Magui fångade händelsen på film.

Vissa ger sig lättare än andra. Den här cyklisten från Huskvarna hävdade att han hade företräde när vägen smalnade av. Problemet var bara att en lastbil redan kört fram en bit. Då stannade cyklisten framför lastbilen och uppmanade föraren att backa.

– Jag satt på altanen men så hörde jag något tjafs så då tittade jag ut och kollade vad som hände, säger David Magui till Aftonbladet.

”Jag ska till skolan!”

David tog upp sin mobil och filmade det som ägde rum på vägen utanför. Fler och fler hade börjat argumentera med cyklisten, som ändå vägrade att flytta på sig.

– Jag ska till skolan! hörs någon skrika i början av klippet.

Totalt tror Magui att cyklisten hindrade cirka 30 fordon från att åka vidare, bland annat två stadsbussar. Ett tag kändes det som att smockan låg i luften.

– Det kom ett par vägarbetare dit och då tänkte jag "nu smäller det" men det hände tack och lov ingenting.

Istället slutade det med att en student som hade bråttom till en tenta helt sonika lyfte cykeln av vägen – och trafiken kunde komma igång igen.

Efter händelsen skickade Magui klippet till en kollega som laddade upp det på Facebook. Där har det sedan onsdagsmorgonen fått över två miljoner visningar.

”Man kan samarbeta istället”

David Magui tror att klippet fått så mycket uppmärksamhet då många reagerar på att cyklisten verkligen vägrar ge sig – oavsett vem som egentligen har rätt i situationen.

– Jag tror många tycker att man kan samarbeta istället för att göra saken värre.

Vem hade då rätt?

Jo, enligt en trafikpolis som P4 Jönköping varit i kontakt med skulle polisen ha sett till att lösa problemet genom att få bort cyklisten från vägen. Enligt trafikpolisen hade cyklisten heller inte rätt till företräde.

Följ ämnen i artikeln