”Dante är en social och underbar kille”

Uppdaterad 2018-11-09 | Publicerad 2018-11-08

FALKENBERG. Vänner och grannar till Dantes familj uppmanar alla att fortsätta leta efter honom.

De beskriver den försvunne 12-åringen som en positiv liten pojke.

– Han är en glad, social och sprallig kille som älskar att spela frisbee, säger Therése, svägerska till Dantes pappa.

12-årige Dante från Falkenberg har nu varit försvunnen i över ett och ett halvt dygn. Pojken gick ut med familjens hund vid 17-tiden på tisdagen. Hunden hittades senare ensam i närheten av bostadsområdet men Dante är fortfarande borta. 

Dante 12 år är försvunnen

I familjens kvarter har grannarna letat febrilt dag som natt efter honom. Flera har också deltagit i Missing peoples sökinsats.

– Det är konstigt att han bara kan försvinna så. Det har varit oerhört mycket folk ute och letat. Min fru har varit ute och letat på natten med Missing people och min son har varit ute med kompisar och letat, säger en granne som vill vara anonym.

”Rörd över engagemanget”

Själv har han sökt igenom dynboxar och grannens växthus – utan resultat. Hans 13-årige son spelar fotboll i samma lag som Dantes bonusbror och har träffat Dante flera gånger.

– Han är ofta väldigt glad men pratar inte så mycket. När han väl pratar så låter det lite annorlunda – långsamt. Men det är inte svårt att förstå honom, säger sonen.

Therése, som är svägerska till Dantes pappa, är oerhört tacksam för det stora engagemang som folk har visat. Hon är överväldigad över att så många hjälper till i sökinsatsen.

– Jag är rörd över det enorma engagemang som människor visar i ord och handling, säger hon.

Therése beskriver pojken som en lekfull solstråle med nära till skratt. Dante är inte blyg utan ganska social.

– Han är en underbar kille och en riktig glädjespridare. Vi måste bara hitta honom.