I dag blir utredningen om skolmorden offentlig

Publicerad 2016-03-08

I dag offentliggörs polisens utredning om skolmorden i Trollhättan där tre personer, förutom gärningsmannen själv, dödades.

Polisen har utrett ärendet mycket noggrant och offrens anhöriga kommer att informeras av utredarna.

– De får naturligtvis en dragning av materialet, säger Sten Rune Timmersjö på polisens grova brottsrotel.

Den 22 oktober i fjol gick 21-årige Anton Lundin Pettersson in på Kronans skola i Trollhättan beväpnad med ett svärd. Han mördade tre personer och skadade ytterligare en.

Poliserna som först anlände till platsen sköt ihjäl Lundin Pettersson inne på skolan.

”Mer än noggranna”

20-årige elevassistenten Lavin Eskandar, 15-årige eleven Ahmed Hassan och 42-årige läraren Nazir Amso dödades i vad som av polisen beskrevs som en ”hatattack mot invandrare”. Utredarna på polisens grova brottsrotel i Trollhättan inledde en omfattande utredning efter händelsen. Ett dokument som i dag blir offentligt.

– Vi har varit mer än noggranna i denna utredning och kommit så långt vi kan, säger en av utredarna, Sten Rune Timmersjö, till Aftonbladet.

Kommer läggas ner

Han berättar att man vänt på varje sten i sin kartläggning av händelseförloppet.

– Vi har dessutom varit i kontakt med GMP (gärningsmannaprofilgruppen, förf anm) som har tagit del av materialet, säger Sten Rune Timmersjö.

Allting pekar på att utredningen, efter att den blivit offentlig, kommer att läggas ner eftersom den misstänkte gärningsmannen är avliden.