Polisen rasar – efter bilisternas agerande vid kontrollen

avMalin Wigen

NYHETER

Under två trafikkontroller under den senaste tiden har polisen märkt att bilister varnar andra – nu ryter de ifrån, skriver Västerbottens-Kuriren.

Förra onsdagen genomförde ingripandepolisen i Umeå en trafikkontroll längs väg 363. Då fick de veta av bilister att vissa varnade för trafikkontrollen genom att blinka med helljuset. Detta fick polisen att ryta ifrån. 

Varför varnar ni andra trafikanter för vår kontroll? Personen du varnar kan vara den som kör påverkad av alkohol eller narkotika, saknar körkort eller är efterlyst och lär därför garantera vända och undvika vår kontroll om denne blir varnad”, skriver de i ett Facebookinlägg.

Och nu på tisdagsmorgonen när de hade en trafikkontroll på E12 inträffade det igen – flera bilister varnade andra. 

– Man ska aldrig blinka och varna! Folk måste ta ansvar för sin egen körning, säger Jan Belander, trafikpolis, till Västerbottens-Kuriren.

Foto: TT
Polisen är trött på att folk varnar andra vid deras trafikkontroller.

Under onsdagens kontroll fick fyra förare böter på grund av för hög hastighet. Den som körde fortast låg på 76 kilometer i timmen – och då är den högst tillåtna hastigheten på sträckan är 60 kilometer i timmen, skriver tidningen.

Så många trafikolyckor sker årligen 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Körkort

Umeå