Mästerverket ”Kung Zlatan och Silvia” auktioneras ut för Musikhjälpen

Uppdaterad 2018-12-17 | Publicerad 2018-12-16

Bröderna Adi och Mak Omanovic ville hylla Sverige och superstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Det blev en tavla som bara skulle hängas upp i deras kontor – men när Zlatan fick nys om den blev det en världsnyhet. Nu auktioneras den ut för Musikhjälpen.

– Det känns fantastiskt att det har kunnat bli en så stor grej, säger Adi Omanovic.

Tavlan som föreställer Zlatan tillsammans med Drottning Silvia har blivit ett svenskt mästerverk – åtminstone om man frågar Zlatan själv.

När han hörde om tavlan kunde han inte vänta med att signera den och fotbollsstjärnan la även ut den på sin Instagram med texten ”Zweden”.

Den är gjord av tvillingbröderna Adi och Mak som nu auktionerar ut den för Musikhjälpen.

– Vi gjorde den här tavlan i Photoshop och den är en hyllning till Sverige och Zlatan, framförallt vad han betytt för Sverige, säger Adi.

”Han älskade den”

Bröderna är filmskapare och bestämde sig för att sätta upp tavlan i sitt kontor. När de jobbade på ett projekt i samarbete med Zlatan kunde de inte låta bli att dela med sig av sin beundran för honom.

– Han är ju en underbar och fantastisk människa så vi ville visa den för honom, säger Mak.

Det här hade fotbollsstjärnan ingenting emot.

– Han älskade den och ville ta en bild för att lägga upp på sina sociala medier, fortsätter Adi.

Efter det väcktes stor uppmärksamhet kring tavlan. Med Zlatans signatur på sig kände bröderna att konstverket var komplett och i samband med att Musikhjälpen kickade i gång bestämde de sig för att göra något gott av all uppmärksamhet.

Bröderna Adi och Mak har skapat mästerverket i Photoshop.

– Vi hoppas att pengarna går till något bra. Det känns fantastiskt att det har kunnat bli en så stor grej, säger Adi.

Auktionen för ”Kung Zlatan och Silvia”-tavlan ligger ute på Tradera fram till klockan 20 på söndagen där det högsta budet just nu är 42 500 kronor. Bröderna hoppas på att det ska trilla in ännu fler budgivare och skickar med en sista hälsning:

– Tack Zlatan, tack kungahuset och tack Sverige, för att det är ett så fantastiskt land att leva i, säger bröderna.