Hur minns du Ingvar Kamprad?

Publicerad 2018-01-28

Ikeas grundare Ingvar Kamprad är död.

Han blev 91 år gammal.

Hur minns du superentreprenören?

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Reaktionerna strömmar in i Aftonbladets läsarchatt om Ingvar Kamprad och hans livsverk Ikea.

Även efter att Ingvar Kamprad blev miljardär syntes han ute i varuhusen, påpekar flera läsare.

Packade varor i Kungens kurva

Träffat honom 2 gånger och lika sympatisk varje gång och ödmjuk! Första gången var på Ikea kungens kurva och ingen såg att det var Ingvar som stod och packade kassar, men jag kände igen honom och sa att du behöver väl inte stå här! Han sa att jag vill veta vad folk tycker och det här e bästa sättet! En sann svensk ikon och ödmjuk människa! RIP INGVAR KAMPRAD❤️, skriver Mats Storm.

För personer som bor utomlands beskrivs Ikea som en plats att komma hem.

Första gången jag kom till en Ikea i USA efter att inte ha varit på besök i Sverige på väldigt länge - hur skönt det var att känna sig som hemma, och hur stolt man kände sig när man vandrade runt där, att man var svensk, och hur fantastiskt Ikea faktiskt är, skriver Daniel

”Tack för den blåa kassen”

Billy-bokhyllan är kanske den mest klassiska Ikeamöbeln. Men många har även den blå Ikeakassen till hjälp när man till exempel går och tvättar:

Tack för den blåa kassen som följt med till tvättstugan så många gånger, och får en att känna sig så finklädd, skriver Anonym.