”Kidnappades av städerskan”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-30

Tips till prins Charles: Det var en hämnd

LONDON. Tipsaren vände sig till prins Charles hemsida:

”Madeleine kidnappades av en kvinna som fick sparken från semesteranläggningen. Det var hennes hämnd.”

Polisen i både England och Portugal tar uppgiften på största allvar och söker nu kvinnan.

Kvinnan fick sparken från sitt jobb som biträde på semesteranläggningen i Praia de Luz. För att hämnas på cheferna återvände hon och kidnappade ett barn, som råkade vara Madeleine.

Namngav kvinnan

Det är innehållet i det mejl som skickades till prins Charles officiella hemsida.

Den anonyma brevskrivaren namngav kvinnan och polisen har nu konstaterat att en person med detta namn har ett förflutet på Mark Warner ocean club.

Det var där Madeleine McCann försvann från familjens lägenhet den 3 maj.

– Det här kan vara en väldigt viktig ledtråd, säger en poliskälla till News of the World.

Väldigt detaljrikt

– Allmänheten har lämnat hundratals teorier, iakttagelser och tips till polisen i Storbritannien, men det här är något helt annat. Tipset är väldigt detaljrikt och, så långt undersökningen har kommit, baserat på verkliga händelser.

Polisen tror att tipsaren vände sig till hemsidan för att prins Charles och hans fru Camilla tidigare uttryckt sitt stöd till föräldrarna. Det brittiska kungahuset vidarebefordrade genast mejlet till Scotland Yard.

Polisen försöker nu spåra avsändaren. Den sparkade kvinnan ska enligt News of the World vara portugisiska. Hon söks nu i hela landet.

– Hon måste spåras upp för att förhöras eller sättas under bevakning, säger källan till News of the World.

Polisen ska undersöka

Madeleines föräldrar, Kate och Gerry McCann, fick i går kväll vetskap om de nya uppgifterna.

– Alla tips med minsta trovärdighet ska snabbt och grundligt undersökas av polisen, säger parets talesman Clarence Mitchell till News of the World.

Sågs i Marocko

Samtidigt träder ytterligare ett vittne fram som påstår sig ha sett Madeleine McCann i Marocko. James Valarino, 65, är säker på att han såg Madeleine den 8 augusti, på en marknad i Tangier.

– Jag såg en man som bar en flicka med blont hår uppträda nervöst. När jag såg hennes ansikte visste jag direkt att det var Madeleine McCann, säger han till Sunday Express.