25-åring svårt knivhuggen – skolgård avspärrad

Publicerad 2018-11-14

Strax före midnatt utsattes en man i 25-årsåldern för ett mordförsök i Kumla.

Han mottog ett tiotal knivhugg och har inte kunnat höras.

– Hundpatrullen har gjort ett spårarbete på brottsplatsen. Det blir ”drag i linan” på hunden över skolgården och vidare ned mot en förskola, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson.

Händelsen inträffade 23.52 på den sena tisdagskvällen, i anslutning till Malmens skola i Kumla.

En man i 25-årsåldern har utsatts för ett mordförsök.

– Han har inte kunnat höras nämnvärt, den här skadade mannen, säger Tommy Lindh.

Vad är det för skador?

– Hugg i kroppen av en förmodad kniv, och det är ett stort antal. Uppemot ett tiotal, säger Tommy Lindh vid polisen region Bergslagen.

”Intresserade av iakttagelser”

Skadeläget är allvarligt men stabilt.

Eftersom mannen inte kunnat höras finns heller inget signalement på den misstänkta gärningsmannen.

– Det har inte varit så mycket folk i närheten, är vår uppfattning. Men vi är förstås intresserade av iakttagelser. Huruvida vi har talat med vittnen eller inte håller vi för oss själva i det här läget, säger Tommy Lindh vid polisens ledningscentral.

Hund spårade mot förskola

Däremot har en hundpatrull spårat från brottsplatsen över skolgården och vidare mot en förskola, där man i nuläget misstänker att gärningsmannen flytt.

Skolan och förskolan är fortfarande avspärrad på onsdagsmorgonen. Polisen har satt upp en yttre avspärrning över ett större område, samt en inre avspärrning vid själva brottsplatsen.

– Vi har varit i kontakt med rektorn på skolan och man kommer kunna ha verksamhet där ändå. Samma sak med förskolan, säger Tommy Lindh vid polisen.

Följ ämnen i artikeln